When =( do the =).

När jag är ledsen/nedstämd funkar de alltid att göra motsatta känslan. Lyssna på sorgen musik gå bort helt för mig, jag går verkligen in i rollen att vara offer då och blir bara mer ledsen. Glada, hoppfulla låtar som sprider glädje lyssnar jag istället på och gör det lättare att hantera den smärtsamma känslan. Det är viktigt också att man validerar sin känsla och svart på vitt säger till sig själv att "just nu är jag ledsen därför att...", ibland räcker det bara med att konstatera att "just nu Känner Jag mig ledsen." När man är ledsen vill man oftast dra sig undan (och gråter man vill man oftast ha tröst.) Jag har problem med mat och äter oftast när jag är nedstämd. Det är svårt att ändra ett beteende när man har haft det i många år, men alla beteenden kan man ändra på - även jag. Jag kämpar och redan genom att tänka på det sättet så gör jag framsteg. Ett litet steg i rätt riktning, man får samla på sig sådana små guldkorn. Det finns alltid en anledning till att le, det gäller bara att påminna sig om det, om och om igen.
Testa själv att lyssna på en ledsen låt eller fokusera på något negativt, automatiskt mår du sämre och reagerar oftast motvilligt negativt i din omgivning. Lyssna sedan på en glad, pigg låt och märk skillnaden. Man väljer själv vad man vill se och fokusera på, hjälp på traven är att lyssna på härliga, glada låtar och umgås med människor med humor och glädje i blicken.
Sidor jag besöker när jag mår dåligt/känner mig värdelös/har "jaghatarmigsjälvsåjagätermerföralltgåendååthelvete"-tänk eller behöver få motivation till att agera och göra någonting åt saker direkt:
http://everythingtobehappyabout.tumblr.com/
http://varstafeta.shapemeup.se/2011/09/26/det-ar-din-dag-idag/
http://varstafeta.shapemeup.se/2011/09/12/medan-du-vantar/
http://varstafeta.shapemeup.se/category/resan/fore-efterbilder-resan/
http://www.youtube.com/watch?v=d95feTAuQ4I
http://www.biktboken.se/bikt/hade-inte-levt-med-min-sambo/
MIN EGNA BLOGG dvs orginalet.blogg.se för att få mig en quickreminder på hur mitt liv har varit & få lite tankeställare.
http://www.killsometime.com/videos
och ibland brukar jag kolla på små bäbisar som skrattar på youtube haha (= De brukar alltid bli glada för ingenting exempelvis som den här: http://www.youtube.com/watch?v=UjXi6X-moxE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0